Uusi Tikonen-verkkolehti on julkaistu osoitteessa tikonen.fi. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan artikkeleita!

  • Syrjitäänkö puhevammaisia tahallaan? Tikoteekin johtaja Eija Roisko pohtii pääkirjoituksessa, miksi Suomi ei edelleenkään ole yhdenvertainen puhevammaisille ihmisille. Lue pääkirjoitus.
  • Avusteista viestintää käyttävät lapset ja nuoret ovat luovia, tehokkaita ja sinnikkäitä keskustelukumppaneita. Puheterapeutti Kirsi Neuvonen tutki väitöskirjatutkimuksessaan avusteista viestintää käyttävien lasten ja nuorten sekä heidän puhuvien kommunikointikumppaniensa välisiä keskusteluja. Lue artikkeli Neuvosen tutkimuksesta.
  • Mitä kaikkea on puhevammaisuuden kirjo? Valtakunnallista Puhevammaisten viikkoa vietettiin 2.–8.10.2023. Viikon teema oli puhevammaisuuden kirjo. Puhevammaisuus koskettaa Suomessa suurta joukkoa hyvin erilaisia ihmisiä, ja puhevammalla on hyvin monenlaisia vaikutuksia ihmisen elämään. Uusi video kertoo, mistä on kyse.
  • Kun puhe tuottaa vaikeuksia -tietokirja kertoo puhevammaisten tulkkauksesta ja kommunikaatio-ohjauksesta ja on vapaasti verkossa luettavissa. Kehitysvammaliiton Tikoteekin Kaisa Laine ja Virpi Yiannakou olivat mukana kirjoittamassa teoksen artikkelia Kommunikaatio-ohjaus: Mitä? Miksi? Miten? Tutustu teokseen.
  • Julkaisimme ohjevideon kuvatauluilla tuetun materiaalin käyttöön. Rikosuhripäivystys ja Kehitysvammaliiton Tikoteekki ovat aiemmin julkaisseet tallennettavan ja tulostettavan verkkomateriaalin, jossa kerrotaan selkokielellä ja kuvataulujen avulla, mikä on rikosprosessi. Nyt sen yhteyteen on tuotettu havainnollinen video, joka näyttää, miten tätä kuvallista materiaalia voi käydä läpi. Videosta saa tietoa ja hyviä vinkkejä kuvakommunikoinnista. Tutustu videoon.

Vastaa

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).