Tikonen 2/24 on ilmestynyt osoitteessa tikonen.fi.
- Pääkirjoituksessa Tikoteekin johtaja Eija Roisko pohtii, miksi saavutettavat asiointipalvelut ovat kaikkien etu, ja kertoo esimerkkejä viranomaisten saavutettavuustyöstä. Tikoteekki on juuri tehnyt yhteistyötä Digi- ja väestötietoviraston kanssa ja tuottanut viraston sisäisiin koulutuksiin videon hyvän kohtaamisen periaatteista.
- Artikkelissa Yhdessä kohti omatoimisuutta 4-vuotiaan Evan henkilökohtainen avustaja kertoo, miten hän tukee Evan osallisuutta ja itsenäisyyttä päiväkodin arjessa.
- Puherapeutti ja tutkija Michael Clarke esiintyi keväällä Sillalla 2024 -seminaarissa. Tikoteekin Kaisa Laine kertoo artikkelissaan Emme opi kieltä erillisillä harjoituksilla, vaan vuorovaikutuksessa Clarken luennosta ja sen annista puheterapeutin käytännön työhön.
- Papunetin Maija Ylätupa kertoo kuvatuesta ja kuvien mukauttamisesta käytännönläheisessä artikkelissa Selkosanomien kuvauutisista tietoa ja materiaalia keskustelutilanteisiin.
- Mitä kaikkea Tikoteekki tekee ja miksi? Kokosimme keskeiset työtehtävät ja tavoitteemme artikkeliin Ääni äänettömille – mitä tarkoittaa työ puhevammaisten puolesta?
- Tikoteekki kehittää -juttusarjassa on tällä kertaa aiheena Voimauttavan vuorovaikutuksen materiaalia lapsiperheiden näkökulmasta.
Avustavan tietotekniikan juttusarjassa taas tehdään katsaus älytekniikan mahdollisuuksiin ja haasteisiin otsikolla Älyvaatteita ja lisättyä todellisuutta – tulevaisuuden AAC-keinoja? - Uutisissa kerrotaan tuoreesta opinnäytetyöstä Voimauttava vuorovaikutus toimintaterapian näkökulmasta. Vinkeissä taas esitellään lyhyesti teos Kieli, hyvinvointi ja haavoittuvuus: Kohti kielellistä saavutettavuutta (Gaudeamus 2023), joka on juuri on saanut Kieliasiantuntijat ry:n Vuoden teko 2023 -työelämäpalkinnon.
Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!
Vastaa