Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.
Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, syksy 2024 (pdf, 2 Mt)
Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.
Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.
Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.
PERUTTU: SeMoCo-jatkokurssi: Aistiherkkyyden arviointimenetelmät
Ajankohdat:
1.11.2023 09:00 - 16:00
2.11.2023 09:00 - 15:00
Koulutus on peruttu. Pyrimme järjestämään koulutuksen myöhemmin.
Koulutuksen nimi: SeMoCo-jatkokurssi: Aistiherkkyyden arviointimenetelmät, uudet SeMoCo-harjoitukset ja SeMoCo-harjoitusohjelman tekeminen
Sisältö: Koulutuksen tavoitteena on syventää peruskurssilta tai Apua arkeen ja aistihäiriöihin - kirjasta opittuja asioita sekä auttaa osallistujia ymmärtämään, miten paljon aistiyli- ja aliherkkyydet voivat vaikuttaa lapsen tai nuoren käyttäytymiseen ja oppimiseen.
Meistä vähintään 15 prosentilla on arveltu olevan jonkin asteisia aistihäiriöitä. Merkkejä aistihäiriöistä voivat olla ylivilkkaus tai vetäytyminen, raivokohtaukset ilman näkyvää syytä, hyppiminen ja meluaminen, kömpelyys, heijaaminen ja epänormaali kipukynnys.
Kurssilla käsitellään aistipoikkeamien arviointitapoja ja sitä, millä tavalla käyttäytymistä voi tarkkailla ja mitä tulee ottaa huomioon yksilöllistä SeMoCo-harjoitusohjelmaa laadittaessa. Käymme läpi harjoituksia laajemmin ja tutustumme uusiin harjoituksiin ja niiden variaatioihin. Päivät ovat vuorovaikutteisia ja harjoituksia tehdään ryhmittäin.
Kurssin jälkeen sinulla on työkalut alkaa tekemään SeMoCo-harjoitusohjelmia asiakkaillesi / oppilaillesi. Opit kuinka voit hyödyntää SeMoCo- ohjelmaa esim. päiväkodissa tai koulussa.
Osallistujat saavat ennakkotehtävänä kertoa kokemuksistaan SeMoCo-harjoituksien hyödyntämisestä omassa arjessaan, jos niitä on ollut.
Kohderyhmä: Joko SeMoCo-peruskurssin käyneet tai muut aiheesta kiinnostuneet esim. sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset sekä lasten vanhemmat.
Koulutus järjestetään yhdessä Apua Arkeen ry kanssa. Kouluttajina ovat Erja Hokkanen ja Marjaana Heinonen.
Päiväohjelma jatkokurssille:
Keskiviikko 1.11.2023
9:00 Kahvi, Tervetuloa / Ennakkotehtävän purku
Sensomotorinen arviointi SeMoCo-ohjelman laatimista varten:
9:30 Perustiedot ja lähtötilanteen kartoitus / esitietolomake
10:30 Haastattelu puhelimitse - Mitä kysellä
11:00 Tapaaminen – Mitä tarkkailla ja testata
12:00 Lounas (omakustanteinen)
13:00 Lisäharjoitukset Apua arkeen ja aistihäiriöihin- kirjasta
14:00 Kahvitauko
14:15 Tietoa toiminnallisesta näöstä
15:30 Aikaa kysymyksille ja keskustelulle
16:00 Päivä päättyy
Torstai 2.11.2023
9:00 Kahvi
9:20 Uusia SeMoCo-harjoituksia
11:00 Yksilöllisen ohjelman laadinta – mitä huomioida
12:00 Lounas (omakustanteinen)
13:00 Harjoitellaan ohjelmien laatimista
14:00 Kahvi
14:15 Miten opastaa kouluja ja päiväkoteja toteuttamaan SeMoCo-harjoituksia
14:45 Aikaa kysymyksille ja keskustelulle
15:00 Päivä päättyy
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 11.10.
Koulutusinfo
- Huomioimme koronaepidemiaan liittyvät turvallisuusohjeet ja noudatamme tapahtumissamme kulloinkin voimassa olevia kaupungin ja valtion ohjeistuksia.
- Koulutuksen toteutumisesta tai tapahtumapaikan muutoksesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
- Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli tapahtumassa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
- Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.
Matkat ja majoitus:
Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan
Lisätietoa
- koulutuksen sisällöstä: Kansalaistoiminnan päällikkö Niina Sillanpää, niina.sillanpaa(at)kvl.fi, P. 040 7751411
- käytännönjärjestäjä: osastosihteeri Mirka Oksanen, mirka.oksanen(at)kvl.fi, puh. 09 3480 9265
Peruutusehdot
Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 50 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.
Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle (mirka.oksanen@kvl.fi). Tällöin emme peri peruutusmaksua.
Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.
Osallistumismaksu | Kehitysvammaliiton jäsenet 308€/hlö. Muut osallistujat 342,22€/hlö. |
---|---|
Paikkakunta | Espoo, Leppävaara |
Paikka | lähikoulutus, Kehitysvammaliitto, Linnoitustie 2 B, 02600 Espoo |
Järjestäjä | Kehitysvammaliitto ry |
Kouluttaja | Kouluttajina toimivat Erja Hokkanen ja Marjaana Heinonen |