Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, syksy 2024 (pdf, 2 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

Selkokirjoittamisen työpaja opettajille (2 op)

Ajankohdat:
6.11.2024 13:30 - 16:00
7.11.2024 13:30 - 16:00
14.11.2024 14:00 - 16:00
28.11.2024 13:30 - 16:00
3.12.2024 13:30 - 16:00

Kohderyhmä

Työpaja on tarkoitettu opetusalan ammattilaisille jotka tarvitsevat selkokielistä materiaalia työssään (varhaiskasvatus, perusopetus, ammatillinen ja lukio-opetus, vapaa sivistystyö) . 

Toteutus

Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa (Teams).

Alustava sisältö

Koulutuksessa perehdytään selkokieleen ja sen kirjoittamiseen sekä selkojulkaisun ulkoasuun, kuten kuviin ja kirjaisimiin. Koulutuksessa tehdään monipuolisia kirjoitusharjoituksia, ja sen pääpaino on omassa materiaalituotannossa. Koulutukseen osallistujat suunnittelevat ja toteuttavat selkokielisen oppimateriaalin. Ideoinnin ja suunnittelun tukena toimivat erilaiset esimerkit selkojulkaisuista.

Käytännönläheinen koulutus pyrkii jalkauttamaan selkokielen osaksi käytännön opetus- ja ohjaustyötä sekä edistämään saavutettavien materiaalien tuottamista.

Oman tekstin työstämiseen on varattu kurssilla aikaa, mutta sitä voi tarvittaessa tehdä myös tapaamiskertojen välissä. Tekstistä saa palautetta kouluttajalta ja muilta kurssilaisilta. 

Kouluttajat 

Selkokeskuksen ja Opikkeen asiantuntijat  

Osallistuminen

Opetushallituksen tukemana  koulutukseen otetaan 16 osallistujaa. Opetushallitus ei vastaa mahdollisista ruokailu- ja matkakuluista eikä sijaisten järjestämisestä aiheutuvista kuluista.

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 25.10.2024.
 

Lisätietoa

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi perua ennen viimeistä ilmoittautumispäivää ilman kuluja. Jos peruminen tapahtuu tämän jälkeen, veloitamme perumismaksun.

Mikäli osallistuja keskeyttää koulutuksen ilman painavaa syytä, peritään osallistujalta keskeytysmaksu.

OsallistumismaksuKoulutus on maksuton: Opetushallituksen tukema opetushenkilöstön täydennyskoulutus
PaikkakuntaVerkkokoulutus: Teams
JärjestäjäElinikäisen oppimisen yksikkö

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen viimeistään 25.10.2024

Ei vapaita paikkoja. Voit ilmoittautua jonoon. 6 jonossa.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Ilmoittaudu

Tietosuojaseloste